korrelatie telefoon pesten

AMERSFOORT - Pesten staat nu midden in de schijnwerpers, en dat merkt Stichting Korrelatie. Sinds de dood van Tim Ribberink is het aantal telefoontjes dat de stichting ontvangt over pesten aanzienlijk toegenomen. Niet alleen huidige pesterijen worden gemeld, maar ook oud zeer komt na jaren nu boven.

De mensen die contact opnemen zijn niet alleen gepesten, maar ook pesters zelf en omstanders zoals docenten of ouders. Behalve op school komen pesterijen ook op het werk en zelfs in bejaardenhuizen voor. Pesten heeft grote maatschappelijke gevolgen. Slapeloosheid, depressie, paniek. Soms zorgt oud zeer jaren later voor posttraumatische stress. En soms leidt het de gepeste dusdanig tot wanhoop, dat deze zelfmoord pleegt. 

Stichting Korrelatie biedt al 45 jaar anoniem hulp voor mensen met psychosociale problemen. Zij staan met een team van psychologen en maatschappelijk werkers klaar voor iedereen die hen om hulp vraagt. Korrelatie roept mensen die pesterijen tegenkomen dan ook contact op te nemen, zodat er gericht naar een oplossing gekeken kan worden.

© Nationale Zorggids / Olof Venema