Cursus, eerste hulp bij kinderongevallen, Arnhem

ARNHEM - Sinds 2010 zijn gastouders volgens de nieuwe Wet Kinderopvang verplicht in het bezit te zijn van een geregistreerd certificaat ‘Eerste hulp bij kinderongevallen’. In Arnhem start vanaf 4 april bij voldoende belangstelling de cursus waarbij dit certificaat kan worden gehaald. De cursus wordt  georganiseerd door Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland, zo meldt Rheden.nieuws.nl.

Deze cursus is speciaal bedoeld voor ouders van kinderen tussen de nul en tien jaar en zal uit vier avondbijeenkomsten bestaan. Tijdens deze cursus wordt door een ervaren verpleegkundige geleerd hoe op een correcte en snelle manier kan worden gereageerd op ongelukken en hoe deze voorkomen kunnen worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale oefenpoppen. Medische kennis is geen vereiste om aan de cursus deel te nemen. Inschrijving kan via de website www.stmg.nl.

Ondanks het feit dat ongevallenpreventie voor kinderen onder de vijf jaar veel aandacht krijgt, heeft deze groep nog steeds het grootste risico als het gaat om ongelukken in en rond het huis. Ruim 50.000 kleine kinderen komen jaarlijks terecht in het ziekenhuis als gevolg van een ongeval.

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal