Turks protest Yunus

ROTTERDAM (Novum) - De demonstratie bij de Islamitische Universiteit in Rotterdam tegen het beleid van Jeugdzorg Nederland is donderdag rustig verlopen. Volgens de politie kwamen ongeveer 150 demonstranten en veel media op het protest af. Diverse deelnemers zwaaiden met Turkse vlaggen. Tien agenten waren ingezet om zorg te dragen voor een goed verloop.

Over Jeugdzorg ontstond eerder deze maand ophef in Turkse en Nederlandse media. De biologische moeder van een 9-jarige Turkse jongen riep de hulp in van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan omdat Jeugdzorg haar zoon Yunus bij lesbische pleegmoeders plaatste.

Erdogan zou de universiteit donderdag bezoeken, maar dat gaat niet door. De onderwijsinstelling houdt donderdag vanwege de demonstratie de deuren dicht. Alle lessen vervallen. De universiteit liet woensdag weten de demonstratie te betreuren en er 'geen enkele vorm van initiatief noch steun' aan te geven.

Voor het Rotterdamse protest werd opgeroepen via Facebook. Bijna duizend gebruikers van die site gaven aan bij de demonstratie, die om 10.00 uur begon, aanwezig te zijn.