Politie, verdachte

LEIDEN (Novum) - De minderjarige jongen die maandag werd opgepakt vanwege de dreiging van een schietpartij op een school in Leiden zit bij Jeugdzorg in een traject voor vrijwillige hulpverlening. Dat zegt een woordvoerder van Jeugdzorg tegen Omroep West. Het traject is onder meer bedoeld voor jongeren die psychische problemen hebben. Het is niet bekend waarom de verdachte in het traject zit.

De jongen is een oud-leerling van The British School in Voorschoten. Daar werd hij in oktober 2011 geschorst vanwege ontoelaatbaar gedrag.

De Leidse scholen bleven maandag dicht in verband met de dreiging van een schietpartij. Iemand had zondag op internet aangekondigd een leraar in Leiden en 'zo veel mogelijk leerlingen' neer te schieten. Omdat hij geen school noemde, besloten de autoriteiten alle middelbare en mbo-scholen uit voorzorg dicht te houden.

De dreiging bleek volgens Omroep West minder heftig dan eerder ingeschat. Het bericht zou in het buitenland op internet zijn geplaatst, vermoedelijk vanuit Costa Rica.

De scholen in Leiden gaan dinsdag weer open. Dat heeft de gemeente maandagavond na overleg met de scholen besloten. Alleen het Leo Kannercollege, een school voor autistische kinderen, blijft dicht. De school wilde de ouders en leerlingen snel duidelijkheid geven en had eerder op de dag al besloten dicht te blijven.