Obesitas, overgewicht

ALKMAAR / HEERHUGOWAARD - Om het maatschappelijke probleem van obesitas en overgewicht onder jongeren tegen te gaan, starten de gemeenten Alkmaar en Heerhugowaard samen met Topinstituut NObesitas op 25 april met hun deelname aan de landelijke bewegingorganisatie 'Jongeren Op Gezond Gewicht' (JOGG). Dat meldt Dichtbij.nl.

Ongeveer 20 procent van de kinderen in de leeftijd van acht tot twaalf jaar in de twee gemeenten kampt met overgewicht of zelfs obesitas. Omdat deze kinderen zich vaker eenzaam voelen, verdrietig zijn en worden gepest, en omdat zij later sneller last krijgen van gezondheidsproblemen, hopen de gemeenten door hun deelname aan JOGG dit probleem bij te sturen.

De organisatie JOGG zorgt dat zaken als gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijker en aantrekkelijker wordt gemaakt, door ook de omgeving van de jongeren bij het proces te betrekken. "Allereerst blijft gezonde voeding en een gezonde leefstijl natuurlijk een verantwoordelijkheid van gezinnen en ouders zelf. Gezond eten en goed bewegen is nu eenmaal voor iedereen belangrijk", aldus wethouder Peter de Baat.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem