Jongere op computer

Vanaf 1 april 2014 zullen jongeren niet langer verschillende antwoorden krijgen op hun vragen als e op internet naar informatie zoeken. De Kindertelefoon, Jonging (Kuseema / Spectrum Gelderland) en Biblionet ID hebben hiertoe een overeenkomst getekend. Dit meldt Jeugdzorg Nederland.

Op internet bestaat een breed scala aan websites die zich richten op jongeren, maar vaak wordt niet overal een eenduidig antwoord gegeven op een zelfde vraag. Onder regie van Stichting Opvoeden.nl zullen de drie partijen nu de krachten bundelen om hun informatie samen te brengen.
Els Verkerk, directrice van Stichting Opvoeden.nl: ‘Vanaf nu kunnen we de informatie gaan samenbrengen en ervoor zorgen dat de informatie eenduidig is, gevalideerd wordt en nog meer aansluit op de vragen en behoeften van jongeren zelf.’
De gevalideerde informatie zal vanaf 1 april 2014 ook vrij beschikbaar worden gesteld aan alle gemeenten en CJG’s (Centrum voor Jeugd en Gezin). Ook overige partijen mogen de informatie gratis overnemen. 
 
© Nationale Zorggids