Logo_amber_alert_logo

(Novum) - De 4-jarige jongen voor wie zaterdagmiddag een Amber Alert werd uitgegeven is weer terecht. De politie trof de jongen iets na 18.30 uur in goede gezondheid aan. Hij was met zijn 43-jarige vader in een horecagelegenheid in Groningen. Voordat die het kind meenam, had hij de moeder mishandeld. De man zit vast.

 

De ruzie tussen de vader en de 33-jarige moeder van het kind vond plaats in een woning aan de Pop Dijkemaweg in Groningen. Na de mishandeling van de moeder nam hij het kind mee en ging er in zijn auto vandoor. Rond 17.00 uur, tweeënhalf uur later, werd het Amber Alert uitgegeven. De vader heeft niet het ouderlijke gezag over het kind.

Na enige tijd kreeg de politie een tip van een voorbijganger, die de auto waarnaar werd gezocht had zien staan aan de Nieuweweg. Toen de man uit de horecagelegenheid kwam en met het kind wilde wegrijden, greep de politie in. De man verzette zich niet tegen zijn aanhouding. Waar de man nog meer is geweest, is nog niet duidelijk.

Het systeem voor Amber Alerts, waarbij de politie alle communciatiekanalen uit de kast trekt om een ontvoerd of vermist kind terug te vinden, bestaat in Nederland sinds eind 2008. Het wordt enkele keren per jaar ingezet als wordt vermoed dat het leven van een kind gevaar loopt.