Normal_vaccinatie

(Novum) - Ziekenhuizen in en rond de biblebelt bereiden zich voor op een piek in de mazelenepidemie die daar momenteel heerst. Het RIVM verwacht dat het aantal besmettingen na de zomer flink zal oplopen, meldt het AD maandag.

De ziekenhuizen werken aan een draaiboek om de piek op te vangen. Personeel van risico-afdelingen, zoals intensive care en neonatologie, wordt ingeënt en ziekenhuizen bieden extra vaccinaties aan. Ook wordt personeel geïnstrueerd hoe te handelen als een mogelijke patiënt zich meldt.

'Bij de vorige epidemie verliep het op vergelijkbare wijze", zegt een woordvoerder van het RIVM tegen de krant. "Wij verwachten om die reden een piek tegen het najaar."

Onder meer het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en het Albert Schweizer Ziekenhuis in Dordrecht treffen voorbereidingen.

Sinds begin mei tot afgelopen donderdag is bij 466 mensen mazelen geconstateerd. Het aantal gevallen van mazelen loopt de afgelopen weken gestaag op. De afgelopen week werden 145 nieuwe gevallen vastgesteld.