Logo_download

Bureau Jeugdzorg laat bij monde van directeur Martin Sitalsing weten geen steken te hebben laten vallen in de zaak van het vermoorde verstandelijk gehandicapte meisje Daniëlla. Daniëlla van Bergen uit Groningen werd eind juli zo ernstig mishandeld door haar stiefvader dat ze overleed. Dat meldt RTV Noord.

Sitalsing laat weten alles in het werk te hebben gesteld om de veiligheid van het 20-jarige meisje te waarborgen. 'Helaas kunnen we niet 24 uur per dag achter de voordeur kijken.'

Jeugdzorg werd destijds getipt door de oma van Daniëlla die vreesde voor de veiligheid van haar kleindochter. Bureau Jeugdzorg deed onderzoek, maar zag geen aanleiding om in te grijpen.

Sitalsing zegt dat ouders vaak een beeld schetsen waar je op af moet gaan. Als ook partners van Jeugdzorg aangeven dat de zaak niet dusdanig ernstig is, dan is er geen reden om in te grijpen. Ook onderstreept hij dat niet alles kan worden voorkomen, maar dat Jeugdzorg leert van deze situatie en Sitalsing benadrukt dat verschillende instanties goed moeten samenwerken.

© Nationale Zorggids