Normal_oren_kind_kno__still_

Ernst en Bobbie, bekend van hun eigen kindertelevisieprogramma's, hebben meegewerkt aan een serie voorlichtingsfilmpjes voor kinderen die naar het Bronovo ziekenhuis moeten. Dat meldt Weekkrant.

De afdeling KNO van het ziekenhuis in Den Haag bracht op donderdag 3 oktober films uit waarin het populaire duo de gang maakt naar Bronovo. Naast Ernst en Bobbie spelen ook ziekenhuismedewerkers een rol. In de films wordt het hele proces vanaf de entree op de poli tot de thuiskomst in beeld gebracht.

Ouders kunnen de films met hun kind bekijken via het YouTube-kanaal van Bronovo (www.youtube.com/bronovo). Gezien het grote aantal expats dat Bronovo weet te vinden, zijn er ook Engelse versies beschikbaar van deze films over plaatsing van trommelvliesbuisjes en verwijdering van keelamandelen. Verder is er een versie met specifieke uitleg voor ouders.

Gert-Jan van den Ende, de vertolker van Bobbie, vertelt: 'Ik ben het kind dat moet worden geholpen en Ernst is de bezorgde persoon die hem begeleidt. In het begin van de films is er veel humor, precies wat je verwacht van Ernst, Bobbie en de rest, maar we hebben het werkelijkheidsgetrouw gehouden. Ja, je hebt pijn en ja, het is even vervelend, maar uiteindelijk word je er wel beter van.'

© Nationale Zorggids