Normal_voedsel_voeding_gezondheid_eten

Een derde van de Nederlanders is regelmatig in verwarring over wat gezond eten is en wat niet. Dat blijkt uit onderzoek van het bureau GfK in opdracht van het Voedingscentrum. Dat meldt Nu.

Aan het onderzoek werkten 1046 mensen mee van 18 jaar en ouder. Maar liefst 33 procent gaf aan wel eens in verwarring te zijn over eten. Vooral jongeren tot 29 jaar geven aan in dubio te zijn: 48 procent van hen gaat twijfelen na gesprekken over wat wel of niet gezond is om te eten. Mensen in deze leeftijdsgroep zoeken het vaakst naar informatie over eten en geven het vaakst aan anders over eten te gaan denken.

Bijna de helft van de ondervraagde jongeren van 18 tot 29 jaar zoekt minimaal één keer in de week naar informatie over voeding. Dat kan een recept zijn, maar ook informatie over calorieën of tips om gezond te eten. Verder blijkt uit het onderzoek dat er veel over voeding wordt gepraat, met familie en vrienden maar ook met collega’s, op feestjes en op de sociale media. Vijftien procent van de jongeren bespreekt dagelijks zaken omtrent voeding. Dat is bijna twee keer zoveel als andere leeftijdsgroepen.

Het Voedingscentrum start deze week met de campagne 'De waarheid op tafel'. Met de campagne wil het Voedingscentrum mensen aan de hand van veelgehoorde stellingen aan het denken zetten over voeding.

© Nationale Zorggids