Logo_logo_rivm

(Novum) - Het aantal nieuwe meldingen van mensen die besmet zijn met mazelen blijft stabiel. De afgelopen week kwamen er 122 bij, ongeveer evenveel als een week eerder. Dat blijkt donderdag uit nieuwe cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Sinds 1 mei zijn er 1920 besmettingen gemeld.

Acht nieuwe mazelenpatiënten zijn de afgelopen week in het ziekenhuis beland. Er zijn twee nieuwe middelbare scholen waar mensen ziek zijn geworden.

De meeste mazelenpatiënten zijn ongevaccineerd en tussen de 4 en 12 jaar. De nieuw gemelde patiënten komen vooral uit plaatsen in Flevoland, Zeeland en Zuid-Holland, waar relatief veel mensen wonen die zich uit geloofsovertuiging niet laten vaccineren. Ook mensen uit de antroposofische hoek hebben daar overigens bezwaren tegen.

Het aantal meldingen is na een afname in de zomervakantie weer toegenomen en sinds een paar weken stabiel. Wel ligt aantal meldingen volgens het RIVM ver onder het aantal werkelijke gevallen, omdat lang niet iedereen die besmet is zich bij een dokter meldt.