Logo_inspectie_jeugdzorg

De Inspectie Jeugdzorg (IJZ) beoordeelt het handelen van Bureau Jeugdzorg (BJZ) Flevoland als voldoende inzake de uitvoering van de ondertoezichtstelling en de jeugdreclasseringsbegeleiding.

Op 2 april 2013 ontving de inspectie van BJZ Flevoland een melding van een suïcide van een jongere die gedurende enkele maanden onder toezicht van BJZ had gestaan en die sinds mei 2012 vanuit BJZ jeugdreclasseringsbegeleiding ontving.

Na onderzoek is de inspectie van oordeel dat het handelen van BJZ Flevoland in deze zaak voldoende is geweest. Zo maakte BJZ een adequate inschatting van de noodzaak tot hulpverlening en heeft BJZ zich tijdens de jeugdreclasseringsbegeleiding duidelijk gericht en ingezet op het verbeteren van de situatie van de jongere en zijn moeder.

De uitkomsten van het onderzoek zijn voor BJZ Flevoland aanleiding om een aantal verbeteringen in haar werkwijze en de samenwerking met de ketenpartners door te voeren. Daarnaast verwacht de inspectie dat BJZ zorg draagt voor een warme overdracht van informatie tussen de verschillende afdelingen binnen BJZ alsmede verbeteringen voor een nazorgtraject na een verblijf in de gesloten jeugdzorg.

© Nationale Zorggids