Normal_kind_pop_spelen

Een mobiele app voor jonge kinderen waarmee zij voor plastisch chirurg kunnen spelen heeft op sociale media tot grote verontwaardiging geleid. Inmiddels is de app niet meer te downloaden. Dat meldt Artsennet.

Met het gratis spelletje 'Plastic Surgery & Plastic Doctor & Plastic Hospital Office for Barbie' konden kinderen onder meer gezichtscorrecties en liposuctie uitvoeren bij 'een meisje met zoveel overgewicht dat geen dieet haar kan helpen', aldus de instructie van het spel. Door de ingrepen uit te voeren, werd het meisje weer 'slank en mooi'. Hoewel de app in haar naam verwijst naar de bekende barbiepop, lijkt de maker van de app geen banden te hebben met de maker van Barbie-poppen.

Er is veel kritiek op de Amerikaanse bedrijven Apple en Google omdat de app door hen kon worden aangeboden. De bedrijven beheren de grootste downloadwinkels voor apps, de App Store en Google Play. Het spel is inmiddels uit de virtuele schappen gehaald. Woordvoerders van vrouwenrechtenorganisaties noemen de inhoud van de app en de vrije beschikbaarheid ervan 'ongelofelijk schadelijk'.

© Nationale Zorggids