Normal_moeder_kind_baby_familie_gezin

Moeders uit de zogenoemde Millenium generatie, die geboren zijn tussen 1981 en 2000, gaan meer ontspannen met hun kinderen om dan hun eigen moeders uit de Generatie X, die tussen 1965 en 1981 geboren zijn. Dat meldt Nu.

Uit een Amerikaans onderzoek onder 1.700 moeders van zowel de generatie Millenium als de generatie X komt naar voren dat de Millenium moeder tot wel 23 procent meer ontspannen, vergevingsgezinder en kalmer met haar kinderen omgaat dan de generatie van haar moeder.

'De Millennium moeders zetten zich af tegen de manier waarop ze zelf zijn opgevoed', zegt een van de onderzoekers. 'Hun manier van opvoeden is minder gestructureerd. Ze zijn meer ontspannen, gelukkige ouders.'

De Millennium moeders willen vooral goede moeders zijn en proberen gezond te leven met aandacht voor het milieu. Hun eigen moeders waren meer bezig met een geslaagd huwelijk. De nieuwe generatie moeders maakt ook veel meer gebruik van de mogelijkheden die internet biedt, zoals internetbankieren en informatie over opvoeding en voeding.

© Nationale Zorggids