Normal_copyright_stockfreeimages_kleinkind_oma_grootmoeder_bejaarde_handen

In het woonzorgcentrum Houthaghe in Den Haag wordt op donderdag 20 februari 2014 een beweegplein geopend waar zowel senioren als jongeren in de buitenlucht kunnen dansen en bewegen op muziek. Het bijzondere plein bestaat uit een outdoor DJ-tafel voor smartphones, een interactieve dansboog en een eerder geplaatst fitnesstoestel voor senioren. Dat meldt zorginstelling Florence-Houthaghe.

Het interactieve beweegplein zal worden geopend door de Haagse wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport Karsten Klein. Het plein is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Den Haag, Florence en Yalp. De voorziening heeft als doel om verschillende generaties en culturen samen te brengen. De dansboog en DJ-tafel zijn bedoeld voor kleinkinderen die hun grootouders bezoeken en tevens als middel om de bewoners van het woonzorgcentrum tot beweging te stimuleren. Daarnaast is het plein ook een voorziening voor jongeren uit de wijk.

Bernadette Michels, wijkmanager en initiator van het plein: 'We proberen jongeren te betrekken bij de zorginstelling door hen een binnenruimte en deze bijzondere voorziening te bieden. Het positieve gevolg daarvan is dat jongeren zich maatschappelijk betrokken voelen bij woonzorgcentrum Florence-Houthaghe en een praatje of wandeling maken met de senioren. Het vergroot het onderlinge begrip en samenhang tussen de generaties enorm.'

© Nationale Zorggids