Logo_logo-header-rgb

Op dinsdagavond 4 maart organiseert Handjehelpen een informatiebijeenkomst in Utrecht over 'Communicatie en muziek bij autisme'. De bijeenkomst is in eerste instantie bedoeld voor alle vrijwilligers die bij de organisatie Handjehelpen werken. Maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Dat meldt de organisatie in een persbericht.

In het contact met mensen met autisme verloopt de communicatie vaak anders dan verwacht. Muziekpedagoge en kindercoach Ingrid Tjaden laat zien dat muziek een waardevol communicatiemiddel kan zijn. Ook vertelt ze waarom juist muziek maken een geschikte vrijetijdsbesteding is voor mensen met een autisme spectrum stoornis. Daarnaast komt Jorrit tijdens deze avond over zijn persoonlijke ervaringen met autisme vertellen.

Het programma begint om 19.15 (inloop vanaf 19.00 uur) en duurt tot 21.30 uur. De locatie is het gebouw van MEE, Pallas Athenedreef 12 in Utrecht. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden via www.handjehelpen.nl of 030-2632950.

Handjehelpen zorgt voor een passende koppeling tussen mensen met een beperking en vrijwilligers, die hun maatschappelijke betrokkenheid willen omzetten in daden. Sinds de oprichting door ouders met een eigen hulpvraag is Handjehelpen in 35 jaar uitgegroeid tot een professionele organisatie met 18 medewerkers. In 2013 werd door meer dan 1200 vrijwilligers en stagiaires ruim 105.000 uur hulp geboden. Handjehelpen is actief in de regio Utrecht.

© Nationale Zorggids