Logo_logo-pivot

De zorgaanbieder Pivot uit Zwolle wordt verdacht van fraude met zorgbudgetten en valsheid in geschrifte. Het Zorgkantoor van Achmea ontving meerdere klachten. Directeur Jansink van Pivot ontkent de beschuldigingen. Dit meldt RTV Oost. 

Cliënten en ex-cliënten gaven in de klachten aan dat Pivot nooit de zorg leverde waar het bedrijf betaald voor werd. Daarnaast zou het Zorgkantoor van Achmea declaraties hebben ontvangen waar vervalste handtekening van cliënten op stonden. 
 
Het Zorgkantoor Achmea geeft aan dat het binnenkort een bezoek gaat brengen aan Pivot. Ook heeft het de mogelijke misstanden gemeld aan de Nederlandse Zorgautoriteit en de koepel Zorgverzekeraars Nederland. De zaak wordt momenteel onderzocht door zowel de politie als het Zorgkantoor. 
 
Directeur Jansink van zorgaanbieder Pivot ontkent de aantijgingen. Pivot is onderdeel van een organisatie die begeleiding biedt aan jongeren en volwassenen die een persoonsgebonden budget (PGB) hebben om zorg in te kopen. Zij begeleiden ongeveer 80 cliënten in de regio Zwolle. 
 
© Nationale Zorggids