Logo_week-van-de-teek

De 'Week van de Teek' van dit jaar begint op maandag 7 april. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) organiseert de hele week activiteiten om bewustwording over tekenbeten en de ziekte van Lyme onder kinderen en natuurliefhebbers te vergroten. Dit meldt Gezondheidsplein.nl. 

Samen met andere organisaties organiseert het RIVM de komende week tal van voorlichtingsactiviteiten. Hierbij proberen ze iedereen te bereiken via verschillende media. Zo is er een voorlichtingsfilm, een computergame, geprinte voorlichting en een mobiele App. De App, 'Tekenbeet' genaamd, verspreidt net als de flyers, affiches en foto's informatie over teken. Met name het controleren naar en verwijderen van teken komt aan bod. 
 
De App kan daarnaast functioneren als een herinneringsalarm dat er regelmatig gecontroleerd wordt op tekenbeten. Opzoeken hoe actief teken zijn kan ook op Tekenbeet. Het RIVM houdt dit namelijk bij. Het Instituut vraagt dan ook mensen om altijd een tekenbeet op internet te registreren
 
Meer informatie vindt u hier.
 
© Nationale Zorggids