Normal_peuter_schaduw

(Novum) - Twee leidsters van kinderopvang Flamingo Regenboog in Amsterdam-Noord zijn op non-actief gesteld omdat zij twee peuters niet goed in de gaten hebben gehouden. Dat meldt de directie op de website van de kinderopvang.

Op Facebook werd donderdagavond een filmpje gepubliceerd waarin te zien is hoe twee peuters huilend in de tuin van de opvang staan. Ze kunnen niet naar binnen en er is geen begeleiding aanwezig om de kinderen in de gaten te houden. De video is gemaakt door een omwonende en al ruim 25 duizend keer gedeeld.

De directie laat weten 'heel erg geschrokken' te zijn van de beelden. "In de loop van de dag zal gesproken worden met de betreffende kinderleidsters en leidinggevende om te achterhalen hoe de situatie precies is geweest."

Volgens de directie heeft de kinderopvang een duidelijk buitenspeelprotocol, maar is dat protocol niet nageleefd op het moment dat het filmpje is gemaakt. "Dit betreuren wij en vinden we onacceptabel. De betreffende medewerkers zijn intussen op non- actief gezet en de nodige maatregelen zullen worden genomen."

Omwonende Nara Georgieva, die het filmpje maakte en op Facebook plaatste, stelt dat het beleid wel vaker niet wordt nageleefd. "De vorige keer is het niet gelukt om te filmen, omdat ik geen telefoon in de buurt had. Op het filmpje zie je nu twee kinderen, de vorige keer waren het zeven kinderen die opgesloten zaten buiten", schrijft ze bij de video.

De GGD heeft laten weten vrijdag met de directie van de kinderopvang in gesprek te gaan over het incident.