Logo_ronald-mcdonald-huis-den-haag

14.000 overnachtingen in het Ronald McDonald huis kunnen worden betaald van het geld dat zaterdagavond op het kinderfondsgala bij elkaar verzameld is. Bijna 500 mensen legden ruim een miljoen euro bij elkaar. Ouders van ernstig zieke kinderen kunnen in Ronald McDonald huizen, die vlakbij ziekenhuizen liggen, overnachten. Dit meldt de NOS.

Het gala werd gehouden in Amsterdam. Artiesten zoals Glennis Grace, René Froger en Gerard Joling traden op op de benefietavond. Er werd geld ingezameld via een veiling. Gasten konen onder meer bieden op een rondleiding van staatssecretaris Teeven of een privéoptreden van Frans Duijts.
 
De opbrengst van het gala is een opsteker voor alle medewerkers en vrijwilligers in de Ronald McDonald Huizen, aldus directeur Marja van Bijsterveldt. Het Ronald McDonald heeft 15 logeerhuizen verspreidt over het land. De huizen, die in de buurt van ziekenhuizen liggen, bieden een overnachtingsplek aan ouders van ernstig zieke kinderen. Ouders mogen niet in het ziekenhuis overnachten, maar door het Ronald McDonald huis kunnen ze dan toch dicht bij hun kind slapen. 
 
© Nationale Zorggids