Normal_bureau-jeugdzorg-gelderland

Per1 januari verdwijnen 140 banen bij Bureau Jeugdzorg Gelderland. Bij 50 mensen wordt het tijdelijk contract niet verlengd en 90 medewerkers zullen gedwongen worden ontslagen. Door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) nemen Gelderse gemeenten 80 procent van de diensten over, waardoor het Bureau Jeugdzorg moet bezuinigen. Dit meldt Omroep Gelderland. 

Waneer de diensten dus per 1 januari 2015 overgeheveld worden naar de gemeenten, komen de jeugdzorg medewerkers op straat te staan. Dit zal gevolgen hebben voor de kwaliteit van de zorg, aldus Hans Lomans van Bureau Jeugdzorg Gelderland. “Ervaren jeugdhulpverleners moeten vertrekken, zij zijn verantwoordelijk voor een groot aantal cliënten. Dat betekent dat die cliënten krijgen te maken met andere hulpverleners, dit zal ingrijpende gevolgen hebben voor cliënten.”
 
Vakbond Abvakabo FNV is bezig met een plan om de 140 medewerkers te begeleiden naar nieuw werk. Tevens wil de FNV dat de mensen die nu werkzaam zijn in de jeugdzorg in de toekomst als eerste benaderd worden als er een dergelijke functie vervuld moet worden.  
 
© Nationale Zorggids