Normal_13987074740032_2

(Novum) - Tineke Schouten wil graag haar steentje bijdragen om kinderleed te verzachten. Samen met onder anderen Ali B en Marco Borsato treedt ze op 2 juni op in Schouwburg Almere om geld in te zamelen voor de stichting Metakids, die zich inzet voor kinderen met een dodelijke stofwisselingsziekte.

"Het is heel verdrietig, zo'n stofwisselingsziekte", zegt de cabaretière voor de camera van Novum Nieuws. "Kinderleed is het ergste leed dat er is. Dus als er iets aan gedaan kan worden dan moet dat zeker gebeuren. En als ik daarbij kan helpen doe ik dat heel graag."

De 59-jarige Schouten wil er op 2 juni een vrolijke avond van maken. "Even alles vergeten. Ook voor de ouders: even de zorgen loslaten, dat helpt altijd." Schoutens optreden duurt een halfuur.

Op dezelfde avond als de optredens in de schouwburg staat ook een aantal artiesten op het podium van het Patronaat in Haarlem, onder wie Tessa Rose Jackson, Rigby en Mister and Mississippi. "Wij moeten deze kinderen helpen", zegt Debby Petter, voorzitster van Metakids, in een verklaring. "Daarom ben ik heel blij dat veel van mijn lieve collega's op 2 juni in Almere en Haarlem belangeloos op het podium willen staan om geld voor al deze kinderen in te zamelen. Het wordt ongetwijfeld een mooie en heel bijzondere avond."