Logo_jeugdzorg-noord-brabant

(Novum) - De Brabantse zusjes die twee weken geleden in Schijndel werden aangevallen door hun hond, zijn uit huis geplaatst. Dat meldt Omroep Brabant woensdagavond. Het incident was voor Bureau Jeugdzorg de druppel. "Er was al meer aan de hand", zegt een woordvoerder tegen de regionale omroep. Wat precies wil ze niet kwijt.

Zo'n tweeënhalf jaar geleden hadden zowel Jeugdzorg als de Raad voor de Kinderbescherming al geadviseerd om de kinderen uit huis te plaatsen. De vader vocht dat toen aan en boekte succes. Jeugdzorg adviseerde naar aanleiding van het bijtincident weer om de kinderen uit huis te plaatsen en werd nu wel in het gelijk gesteld. Een van de meisjes is bij een tante ondergebracht, de ander bij een pleeggezin.

Het incident vond plaats op een camping waar de twee meisjes met hun vader woonden. Hun ouders zijn gescheiden. De meisjes werden door de hond, een stafford, aangevallen toen een van hen het hok opende waarin het dier verbleef. Hun vader was op dat moment elders op de camping.

Het dier en twee andere honden van de familie zijn door de politie meegenomen. Een van de meisjes raakte gewond bij het incident. In eerste instantie leek het ernstig, maar achteraf bleek het mee te vallen.