Normal_marant

Huiswerk maken en blokken voor een proefwerk vraagt zelfstandigheid en discipline. Voor veel pubers is dat een lastige opgave, zeker als er ook nog sprake is van ADHD. Voor jongeren met een aandachtsstoornis organiseert onderwijsadviesbureau Marant een thema-avond 'Leren leren' op 27 mei in Elst.

De thema-avond is bedoeld voor tieners met ADHD en hun ouders. Psychologe Ilse Schuurmans van Marant is vakspecialist 'Leren leren'. Zij zal deze avond vertellen over de werking van de hersenen bij puberende jongeren en bij jongeren met ADHD in het bijzonder. Schuurmans zal laten zien hoe goede leerstrategieën en planvaardigheden kunnen helpen om te gaan met de specifieke problemen waar deze jongeren tegenaan lopen. Ze geeft tips om deze vaardigheden te oefenen waarna de jongeren en ouders apart van elkaar zelf aan de slag kunnen. Onder deskundige begeleiding kunnen zij oefenen waar zij persoonlijk het meest mee worstelen tijdens het leren.

De thema-avond vindt plaats op 27 mei van 19.00 tot 21.30 uur in het pand van Marant aan de Nieuwe Aamsestraat 84a in Elst. Aanmelden kan via werkgroep.arnhem@balansregionaal.nl. De kosten bedragen 5,- euro per persoon.

© Nationale Zorggids