Logo_handjehelpen_vrijwilligers

Vanwege de bezuinigingen zullen mensen die in 2015 zorg nodig hebben steeds vaker een beroep moeten doen op mantelzorgers en mensen uit het eigen netwerk. Ook de huisartsen en de thuiszorgorganisaties zullen vanwege tijdgebrek meer taken gaan overdragen aan de informele zorg. Niet iedereen kan echter zomaar het eigen netwerk inschakelen. Vrijwilligers krijgen daarom een steeds belangrijker aandeel in de zorg en het welzijn in Nederland. 

Handjehelpen is al 35 jaar actief in het koppelen van vrijwilligers en stagiaires aan kinderen en volwassenen met een lichamelijke of geestelijk beperking of met gedrag dat om extra aandacht vraagt. Vrijwilligers worden maatjes die een paar uur per week samen met de hulpvragers iets leuks gaan doen en daarmee ook de mantelzorger even ontlasten. Ook worden er succesvolle koppelingen gemaakt met logeergezinnen en is er een speciaal project waarin vrijwilligers worden gekoppeld aan mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Handjehelpen schenkt altijd veel aandacht aan het maken van de juiste match en het geven van de juiste begeleiding. Handjehelpen is actief in bijna de gehele provincie Utrecht.

Vrijwilliger worden? Meld je aan!
Vrijwilligers die een paar uur per week kinderen of volwassenen met een beperking willen ondersteunen kunnen zich vrijblijvend aanmelden bij Handjehelpen. De regiocoördinator zal dan in een gesprek de wensen bespreken en de mogelijkheden bij Handjehelpen toelichten. Ook hulpvragers kunnen zich altijd aanmelden.

Kijk op www.handjehelpen.nl en lees de verhalen. Het lijkt soms zo weinig dat je als vrijwilliger doet, maar het kan ontzettend veel betekenen voor een ander!

(advertorial)