Springende jongeren

Er is een nieuw actie- en onderzoeksprogramma voor jongeren met ADHD gestart. SeriousEnergy wil ervoor zorgen dat over tien jaar twee keer zoveel kinderen met ADHD probleemloos opgroeien. Ook heeft de campagne tot doel ervoor te zorgen dat het aantal kinderen met ADHD die in de criminaliteit of verslaving terecht komt halveert. De campagne is een initiatief van het Trimbos-instituut en de ICASA-foundation. Dit meldt Marketing Tribune. 

Inzetten op de positieve eigenschappen en talenten van ADHD'ers; dat is het idee van de campagne. Als samenleving kunnen we profiteren van wat jongeren met ADHD kunnen. En de jongeren zelf hebben daar ook baat bij. Initiatiefnemer Geurt van de Glind: “Veel onderzoek is gericht op de stoornis of problemen. Wij willen onderzoek en behandeling meer positief insteken: ontwikkeling van talenten en ambities. Wat bovendien mist is afstemming, en het delen van data en kennis.'” 
 
Het Trimbos-instituut en de ICASA-foundation willen tevens de campagne gebruiken om een platform te creëren waarop projecten en onderzoeken rond ADHD samengebracht worden. Dit ontbreekt momenteel, waardoor er niet duidelijk is op welke terreinen er al onderzoeken en projecten zijn. SeriousEnergy moet duidelijkheid scheppen in waar de lacunes in het onderzoek naar ADHD zich bevinden. Ook is de campagne bedoeld om meer onderzoek te doen naar welke projecten werken en welke dit niet doen. 
 
© Nationale Zorggids