Normal_cat_lying_in_a_human_baby_crib

In de stad geboren baby's hebben minder kans op astma en allergieën als zij in een huis wonen waar ook dieren rondlopen. Wanneer de baby's in hun eerste levensjaar blootgesteld worden aan dierlijke huidschilfers, uitwerpselen en bepaalde bacteriën die daarin zitten, is de kans op het hebben van astma en allergieën tegen de tijd dat ze drie jaar zijn kleiner. Dit meldt Trouw. 

Dit concluderen Amerikaanse allergologen, longartsen en kinderartsen in een artikel gepubliceerd in een Amerikaans vaktijdschrift. Het gaat hierbij niet alleen om blootstelling aan huisdieren als katten, maar ook hebben kakkerlakken en muizen een positief effect op het verkleinen van de kans op astma en allergieën. Volgens de onderzoekers wordt het immuunsysteem van de kinderen geactiveerd de strijd aan te gaan met relatief ongevaarlijke stoffen als pollen, huisstofmijt en huidschilfers van dieren wanneer ze in een iets minder schone omgeving opgroeien. 
 
Er was al langer bekend dat kinderen die ter wereld komen in plattelandsgebieden en die in hun jonge jaren opgroeien met veel vee rond hen een kleinere kans hebben op astma en allergieën. Volgens de onderzoekers is dit onderzoek nog geen reden om het huis helemaal niet meer schoon te maken, maar misschien een tikje minder. 
 
© Nationale Zorggids