Normal_ondertekening-05

Maandag ondertekenden gemeenten en jeugdhulpaanbieders uit de regio Noordoost Brabant de basisovereenkomst jeugdzorg. Met deze overeenkomst spreken de gemeenten en jeugdhulpaanbieders af samen te zorgen voor goede jeugdzorg. Ook bevat de overeenkomst afspraken over de manier waarop de betrokken organisaties in overleg gaan en besluiten nemen. Dit meldt de gemeente Oss. 

Overeenkomst gesloten
Wethouder René Peters uit Oss: ‘Wij zijn erin geslaagd om als Brabantse gemeenten met de zorgaanbieders een goede overeenkomst te sluiten voor 2015. Doel is om de zorg zo snel en zo dicht mogelijk bij de mensen aan te bieden. En natuurlijk streven we dan naar eenvoudige, korte en duidelijk procedures. Gemeenten en instellingen horen samen aan het stuur te zitten en flexibel en vol vertrouwen met elkaar te willen samenwerken. Dat vraagt overleg. Niet alleen nu, straks, maar altijd.’
 
Afspraken
De overeenkomst is gesloten omdat een belangrijk deel van de jeugdzorg per 1 januari 2015 overgaat van provincies naar gemeenten. De gemeenten in de regio Noordoost Brabant hebben met de zorgaanbieders afspraken gemaakt over de manier waarop ze in overleg gaan en besluiten nemen.
 
Regio Noordoost Brabant
Negentien gemeenten in de regio Noordoost Brabant werken samen aan het organiseren van jeugdzorg. De regio omvat de gemeenten: Boxtel, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Oss, Bernheze, Maasdonk, Veghel, Uden, Landerd, Cuijk, Boxmeer, Sint Anthonis, Mill en Sint Hubert en Vught. 
 
© Nationale Zorggids