Normal_handjehelpen_boerderij

De Agrarische Natuurvereniging Noorderpark (ANV) heeft de kleine hulpvragers van Handjehelpen getrakteerd op een dagje uit op boerderij ‘De Bonte Parel’ in Westbroek. 20 Kinderen hebben genoten van de knuffelkoe, hooigevechten, ponyrijden en konden smullen van overheerlijke biest-pannenkoeken. De stagiaires van Handjehelpen zorgden voor de begeleiding. Dat leverde een dag vol plezier en ontdekkingen op.

“Wij hebben de mogelijkheid om jullie hulpvragers deze dag aan te bieden en de catering te verzorgen, maar begeleiding en vervoer kunnen we niet regelen”, was de boodschap van de ANV. Voor de stagiaires van Handjehelpen was dit geen bezwaar, zij schakelden enthousiast hun eigen netwerk in en zorgden er voor dat het uitje werkelijkheid werd.

Op de tractor waanden de kinderen zich even een echte boer. Ze hielpen mee met het voeren van het vee. Die enorme koe, die wel 25 liter melk geeft op een dag, was indrukwekkend, maar bleek ook lief en heel aaibaar. Voor de meeste kinderen was deze dag een eerste kennismaking met het boerenleven, die ze konden afsluiten met een heus diploma. Handjehelpen is de boer en het ANV enorm dankbaar dat ze dit mogelijk hebben gemaakt voor kinderen die een extra verzetje goed kunnen gebruiken.

© Nationale Zorggids