Logo_appeltaart

In de afgelopen twee weekenden was Landgoed De Keijenberg van Woonzorgnet het toneel voor de voorstelling 'Appels, boter, suiker en echte liefde', gespeeld door toneelgroep Empathische Jongens. Het landgoed ligt in het Gelderse Renkum en wordt door Woonzorgnet voor de opvang van jongeren met drugsgerelateerde problemen. 

De Empathische Jongens speelden op 27, 28 en 29 juni en 4, 5 en 6 juli 2014 een modern sprookje gebaseerd op ware feiten. In het Huis De Keijenberg is de koetsier anno 1900 verliefd op het linnenmeisje. Hij is aan de drank maar droomt van een gezamenlijke toekomst. Jonkheer Wilhelmus van Schimmelpenninck en zijn terreinknecht Simon raken er van overtuigd dat de oplossing buiten op het landgoed is te vinden.

Samen met het publiek volgde hierop een zoektocht over het landgoed naar de ware liefde. Het publiek liep een 1,5 uur durende route door het bos, waarbij meerdere keren werd gestopt voor het volgende onderdeel van het toneelstuk. Overigens is een van de toneelspelers het achterkleinkind van het “echte” linnenmeisje dat destijds in de villa op het landgoed heeft gewerkt.

Woonzorgnet Centrale Diensten stelde een gedeelte van het terrein beschikbaar voor het toneelstuk en speelden een kleine rol op facilitair gebied. Een grotere rol was weggelegd voor een aantal bewoners van locaties Redichem en De Keijenberg. Zij hebben tijdens deze dagen in totaal zo'n twintig appeltaarten gebakken die aan het eind van het toneelstuk werden uitgedeeld aan de bezoekers.

© Nationale Zorggids