Normal_drank__cocktail

Voor jongeren die graag uitgaan is er in de toekomst mogelijk een apparaatje beschikbaar om hun drankje te controleren op drugs. Een Canadees bedrijf heeft een apparaatje ontwikkeld dat in een drankje gedompeld kan worden en de gebruiker alarmeert als er een verontreinigende stof is gevonden. Dat meldt de Telegraaf.

Wanneer de pd.id in een drankje wordt gedompeld analyseert het de dichtheid, weerstand en temperatuur om te bepalen of er een vreemde stof is toegevoegd. Als dat het geval is gaat er een rood lampje knipperen. Het apparaatje kan ook aan een smartphone gekoppeld worden waarna in sommige gevallen aangegeven kan worden welke drug aan een drankje is toegevoegd. Met het apparaatje wordt het voor kwaadwillenden veel moeilijker om iemand stiekem te drogeren via een pilletje in zijn of haar glas.

Via de crowdfundingsite Indiegogo hoopt het Canadese bedrijf een startkapitaal op te halen van 100.000 dollar om de zogenoemde Personal Drink ID (pd.id) in productie te nemen. Volgens oprichter J. David Wilson maakt de pd.id gebruik van dezelfde technologie als de Amerikaanse DEA (Drug Enforcement Adminisatration) jarenlang gebruikt heeft. Het bedrijf zegt er in geslaagd te zijn deze technologie in een apparaatje te bouwen dat niet groter is dan een pakje kauwgom.

Wanneer het startkapitaal wordt opgehaald hoopt het bedrijf de eerste apparaten binnen zes maanden op de markt te kunnen brengen. Het apparaat zal ongeveer 75 dollar gaan kosten.

© Nationale Zorggids