Normal_autisme

Het Raeger Autismecentrum voor kinderen start een tweede locatie in Amsterdam. Het centrum begeleidt kinderen die door een vorm van autisme niet terecht kunnen in het regulier of speciaal onderwijs. Op 18 augustus opent de nieuwe vestiging aan het Kopjachtplein in stadsdeel Noord. Dit meldt Dichtbij.

Het Raeger Autismecentrum werd in 2011 opgericht door een vader van een kind met autisme. Het centrum heeft zich gespecialiseerd in kinderen met een autisme spectrum stoornis (ASS) en eventueel ook een verstandelijke beperking. De behandeling in het centrum is erop gericht de kinderen zover te ontwikkelen dat ze kunnen doorstromen naar een vorm van onderwijs.
 
Op de nieuwe locatie zullen twee orthopedagogen aan de slag gaan met begeleiding en behandeling van kinderen. Het centrum past het principe van de applied behavior analysis (ABA) oftewel toegepaste gedragsanalyse toe. Met positieve stimulatie wordt geprobeerd het gedrag van kinderen met autisme te veranderen om zo hun zelfredzaamheid te vergroten, vanuit de overtuiging dat elk kind zich kan ontwikkelen en zo deel kan nemen aan de maatschappij.
 
© Nationale Zorggids