Normal_drank_drinken_alcohol_jeugd_jongeren_kinderen_comazuipen

(Novum) - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) gaat onderzoeken hoe gemeenten omgaan met de handhaving van het alcoholverbod voor jongeren onder de 18 jaar. Dat meldt een woordvoerder dinsdag. De brancheorganisatie gaat een enquête uitzetten onder haar leden.

Met ingang van dit jaar is het onder meer voor horecagelegenheden verboden om aan minderjarige jongeren alcohol te verkopen. KHN vindt het nu tijd om te informeren hoe het staat met de controle op die nieuwe wet. "De komende weken krijgen onze leden een vragenlijst toegestuurd. De uitslag daarvan hopen we medio september te kunnen presenteren", zegt de woordvoerder.

De enquête heeft volgens de zegsman als doel 'de stand van zaken te inventariseren'. Het is volgens hem niet zo dat de brancheorganisatie veel klachten ontvangt van ondernemers over de handhaving van het verbod. "Maar onze leden hebben wel investeringen gedaan. Ze hebben bijvoorbeeld polsbandjes en scansystemen aangeschaft. Dan mag je van de gemeenten verwachten dat ze ook controles uitvoeren."

Koninklijke Horeca Nederland vertegenwoordigt ruim twintigduizend horecaondernemers met bijna tweehonderdduizend medewerkers.