Normal_drink

Een groep studenten uit Amerika heeft een nagellak ontwikkeld die verkleurt wanneer het in aanraking komt met zogenoemde 'verkrachtingsdrugs' als GHB, Xanax of Rohypnol. De studenten van de North Carolina State Universiteit hopen de nagellak binnenkort op de markt te brengen onder de naam Undercover Colors. Dat meldt de Volkskrant.

Vrouwen die de nagellak ophebben kunnen met hun vinger in hun drankje roeren en zo onopgemerkt controleren of er bedwelmende middelen toegevoegd zijn. De studenten zeggen samen op het idee te zijn gekomen. 'We waren aan het nadenken over de grote problemen in onze samenleving en toen kwam het onderwerp van aanranding door drugs naar voren. We kennen persoonlijk allemaal iemand die deze verschrikkelijke ervaring al heeft meegemaakt en dus focusten we op preventieve oplossingen, en vooral oplossingen die geïntegreerd konden worden in producten die vrouwen sowieso al gebruiken.'

De studenten Stephan Gray, Tyler Confrey-Maloney, Tasso Von Windheim en Ankesh Madan wonnen de North Carolina State Entrepreneurship Initiative met hun idee en hebben inmiddels 250.000 dollar ontvangen van investeerders om de de Undercover Colors binnenkort op de markt te brengen.

© Nationale Zorggids