Normal_14092931240010_1

(Novum) - Plus en Jumbo overwegen om bij alle kassa's te stoppen met het verleiden van klanten tot een impulskoop van snoep en repen. Heel concreet zijn de plannen echter nog niet. Dat schrijft het AD vrijdag. Lidl stelt dit najaar één snoepvrije kassa in per vestiging.

De krant ging rond bij de supermarktketens naar aanleiding van het besluit van Lidl in België en Aldi in Groot-Brittannië om te stoppen met 'zeurkassa's'. Ouders hadden geklaagd dat de supermarkten hun kinderen tot te veel 'jengelen' aanzetten tijdens het wachtmoment voor de kassa. In Zweden en Denemarken is snoepverkoop bij de kassa verboden om die reden, schrijft het AD.

In plaats van snoep leggen de Belgische en Britse supers gezonde snacks in de schappen vlakbij de kassabanden. Lidl Nederland had al sinds 2012 schapruimte bij de kassa ingeruimd voor gezonde snacks. Er is echter ook nog steeds snoepgoed te krijgen.

Albert Heijn heeft overigens tegenover het AD laten weten geen plannen te hebben om snoep te weren. De marktleider heeft wel getest met snoepvrije kassa's, maar is daar van teruggekomen. "Klanten vinden het prettig", aldus een woordvoerder in het AD.