Normal_wagenziek_auto_jongen

In de maand september organiseert het Young 4 Nul-team bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in Den Bosch praktijktrainingen voor jongeren om ze te confronteren met de risico’s in het verkeer. De praktijkdagen maken deel uit van de Brabantse verkeersveiligheidscampagne 'Help Brabant mee op weg naar Nul verkeersdoden'. Dit meldt de gemeente Oss.

Zie en ervaar direct wat de gevolgen zijn van de keuzes die je maakt in het verkeer. Dat is de gedachte achter de September Praktijkmaand, die Nul verkeersdoden organiseert voor Brabantse jongeren van 18 tot en met 24 jaar. Hoe? Door jongeren uit te dagen om zichzelf te testen. Dat kan tijdens de praktijkdagen in de provincie én met het speciaal ontwikkelde online spel ‘Op weg naar NUL’. Het spel confronteert jongeren met de gevolgen van rijgedrag en prikkelt om kritisch te kijken naar het eigen weggedrag.

Tijdens een praktijkdag ontdekken jongeren hoe kwetsbaar ze eigenlijk zijn in het verkeer, maar ook hoe machteloos andere weggebruikers vaak zijn. Achter het stuur van een vrachtwagen merk je bijvoorbeeld direct hoe moeilijk remmen en uitwijken is en hoe weinig je kunt zien. Ook ervaren jongeren wat afleiding met ze kan doen. Door mee te doen aan de praktijkdagen leren jongeren de risico’s te herkennen en oefenen ze hoe ze veilig kunnen rijden. Via Trials, GOW Drive of Verkeersschool Blom kunnen jongeren zich inschrijven voor de praktijkdag in hun regio.

Het online spel ‘Op weg naar NUL’ houdt jongeren bij de les en laat zien wat de consequenties kunnen zijn van slordig weggedrag. De game is van 8 tot en met 28 september beschikbaar via www.opwegnaarnul.nl. Dit spel daagt jongeren uit om in zeven verschillende verkeerssituaties de teller op NUL verkeersdoden te houden. Een uitdaging die het spel confronterend en tegelijk prikkelend maakt.

Nul verkeersdoden is te volgen via twitter @nvdbr en facebook/nulverkeersdodenbrabant. Meer informatie staat op www.nulverkeersdodenbrabant.nl.

© Nationale Zorggids