Logo_vergrootglas_loep_vergroten_onderzoek

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Zorg- en Speelboerderij De Hosvazze in het Zeeuwse Lewedorp per 1 september 2014 onder verscherpt toezicht gesteld. Er zijn structurele tekortkomingen in de zorg en verbeteringen laten volgens de inspectie te lang op zich wachten.

De Hosvazze is een kleinschalige zorg- en speelboerderij die dagopvang biedt aan cliënten van alle leeftijden met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking. Tijdens verschillende bezoeken stelde de IGZ vast dat De Hosvazze niet voldoet aan de voorwaarden om verantwoorde zorg te kunnen leveren. Zorgdoelen blijken bijvoorbeeld niet voldoende te worden vastgelegd, waardoor niet zichtbaar is welke resultaten behaald moeten worden met een cliënt. Ook wordt er onvoldoende gewerkt volgens richtlijnen en protocollen waarin staat hoe er moet worden omgegaan met bijvoorbeeld onbegrepen of agressief gedrag.

Omdat de instelling te langzaam is met het doorvoeren van verbeteringen en hierin onvoldoende vooruitgang boekt, heeft de IGZ De Hosvazze voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. De inspectie zal de instelling met onverwachte bezoeken blijven volgen tot de zorg in orde is.

© Nationale Zorggids