Normal_kind234525

Op 27 oktober is het de 'Voor de Jeugd Dag'. Op deze dag wordt er stil gestaan bij actuele thema's als het passend onderwijs en de Jeugdwet. Samenwerkingsverbanden, gemeenten en zorg- en onderwijsprofessionals worden uitgenodigd om deel te nemen. De dag wordt georganiseerd door de Rijksoverheid en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Dit meldt Passendonderwijs.nl. 

Het is de tweede keer dat de 'Voor de Jeugd Dag' wordt gehouden. Tijdens deze dag worden meerdere toespraken, workshops en informele ontmoetingen georganiseerd. Dat alles rond de veranderingen in het onderwijs- en jeugddomein. Vragen die tijdens de dag centraal staan zijn: hoe kan hulp en ondersteuning voor kinderen, jongeren en gezinnen worden ingevuld en verbeterd? Hoe kunnen samenwerkingsverbanden en gemeenten jeugdhulp en passend onderwijs met elkaar verbinden? En hoe kan een gemeente de toegang tot jeugdhulp zo goed mogelijk regelen? En hoe kunnen cliënten en ouders een stem krijgen?
 
De doelgroep van de dag zijn: gemeenteambtenaren, coördinatoren van samenwerkingsverbanden passend onderwijs, wethouders, directeuren van jeugdhulpinstellingen, maar ook zorg- justitie- en onderwijsprofessionals, ouders en jeugd. Het is de bedoeling dat de deelnemers elkaar kunnen inspireren, ontmoeten en ideeën uit kunnen  wisselen. De 'Voor de Jeugd Dag' vindt plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. 
 
 
© Nationale Zorggids