Normal_internet_verslaving_meisje_achter_computer_sociale_netwerk_sites

De stichting voor Angst, Dwang en Fobie organiseert een thema-avond over de behandeling van kinderen met een angst- of dwangstoornis door middel van computertrainingen. De avond vindt plaats op donderdag 30 oktober 2014 in Driebergen. 

Tien tot vijftien procent van de kinderen en jongeren in Nederland heeft last van een angst- of dwangstoornis. Vaak worden deze problemen pas laat of helemaal niet opgemerkt, waardoor zo'n zestig procent van deze kinderen geen behandeling krijgt. Van de groep die wel wordt behandeld, wordt zestig tot zeventig procent daar beter van. Door nieuwe behandelmethoden wordt verwacht dat dit aantal zal stijgen.

Tijdens de thema-avond zullen twee onderzoeken worden gepresenteerd naar de effectiviteit van online behandelmethoden voor kinderen van acht tot en met achttien jaar met angst- of dwangklachten. Het ene onderzoek is van de Bascule en het AMC in Amsterdam, het andere van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. De nieuwe behandelingen zullen worden uitgelegd en er wordt gesproken over welke kinderen aan de onderzoeken kunnen meedoen. Hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Frits Boer van het AMC in Amsterdam zal de avond voorzitten.

De bijeenkomst wordt gehouden in het gebouw Champ Aubert, Boterbloem 1, Driebergen- Rijsenburg. Dit is op korte afstand van het NS station, waar gratis parkeergelegenheid is. Het duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Voor leden van de ADF-stichting bedraagt de toegangsprijs vijf euro, voor niet-leden vijftien euro. Aanmelden kan via info@adfstichting.nl. Meer informatie over de bijeenkomst is te vinden op www.adfstichting.nl.

© Nationale Zorggids