Normal_vicepremier_lodewijk_asscher

Er komt in totaal 5,6 miljoen euro beschikbaar voor een regionaal sectorplan in Helmond – De Peel. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid betaalt daarvan anderhalf miljoen euro, regio Helmond investeert zelf vier miljoen euro.

Het geld gaat onder meer naar extra leerwerkplekken voor jongeren, om- en bijscholing en de begeleiding van werknemers naar ander werk. Dat maakt minister Asscher gisteren bekend. In de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel is de werkgelegenheid over het algemeen afgenomen, maar wordt in sommige sectoren zoals Automotive, Food en High Tech Systems een tekort aan goed opgeleide werknemers verwacht. Dat biedt kansen, onder meer voor het stijgend aantal werkloze jongeren in de regio.

In totaal heeft Asscher 600 miljoen euro beschikbaar gesteld voor sectorplannen. Eerder zijn al plannen goedgekeurd waaronder die voor de bouw, het transport, de kinderopvang, de zorg en de schilders. Met het geld worden onder meer projecten gerealiseerd zoals 250 nieuwe BBL-plekken voor jongeren en het begeleiden van 200 langdurig werkloze jongeren op een werkervaringsplek.

© Nationale Zorggids