Normal_teamwork_personeel_werk_samenwerking_team

Het project 'Wijk van de toekomst', waarin werknemers en leerlingen in de zorg worden voorbereid op de verschuiving van de zorg in hun (toekomstige) werk, kan rekenen op steun van de provincie Gelderland. Met de resultaten van dit project sluiten de opleidingen straks beter aan op de zorgbehoefte in de praktijk. Dat meldt de provincie Gelderland.

Het werk in de zorg vindt nu nog veelal plaats in een zorginstelling, maar zal volgend jaar verschuiven naar de woonwijk, bij mensen thuis. Het project 'Wijk van de toekomst'  bereidt (toekomstige) zorgmedewerkers voor op de benodigde competentieprofielen die in een wijk-georiënteerde werkwijze noodzakelijk zijn. Zo vraagt het samenwerken in een team met collega's uit verschillende beroepsgroepen een andere manier van communiceren. Naast het opleiden van wijkgerichte zorgmedewerkers moet het project ook leiden tot een opleidingsprogramma, dat door middel van een pilot in de praktijk zal worden getest.

Het opleidingspakket zal worden samengesteld door ROC Nijmegen, Pluryn en ZZG Zorggroep Gelderland en wordt afgestemd op de vraag en behoefte van langer zelfstandig wonende wijkbewoners. In de gemeente Nijmegen zullen enkele zorgverzekeraars bij het project worden betrokken om de relatie te leggen met de decentralisatie van de jeugdzorg.

© Nationale Zorggids