Logo_cjg__groningen

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Noord-Groningen wordt voor inwoners van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond (BMWE) vanaf 2015 de toegang tot alle jeugdhulp. Hiervoor hebben de BMWE-gemeenten met de partners van het CJG Noord-Groningen een contract afgesloten voor 2015, zo melden de betrokken partijen in een gezamenlijk persbericht.

Bij het CJG Noord-Groningen kunnen ouders en jeugdigen nu al terecht voor alle vragen over opgroeien en opvoeden. Vanaf 2015 komen daar aanvullende taken bij op grond van de nieuwe Jeugdwet. Het CJG is dan de plek waar ouders en jeugdigen terecht kunnen voor alle ondersteuning, hulp en zorg bij opgroei- en opvoedproblemen, psychische problemen en stoornissen.

In het CJG werken deskundige jeugdhulpverleners. Zij kijken samen met ouders en gezinnen welke vragen of problemen er zijn en wat nodig is aan ondersteuning of zorg. In de eerste instantie wordt gezocht naar oplossingen en ondersteuning in de directe omgeving van het kind. Het CJG werkt hierbij nauw samen met andere organisaties in de gemeenten. Daarnaast kan vanuit een provinciaal georganiseerde expertpool specifieke deskundigheid in het CJG worden ingezet ter ondersteuning van ouders en gezinnen.

© Nationale Zorggids