Normal_online_zorgverzekering_afsluiten

Traditioneel is de periode na kerst en voor oud en nieuw het moment om over te stappen. Door het grote aantal producten in zorgverzekeringsland stellen veel Nederlanders het overstappen uit tot op het laatste moment, waardoor vergelijkingssites en zorgverzekeraars overuren maken op Oudjaarsdag. In de keuze voor een zorgverzekering is dit jaar een opvallende tweedeling te zien: verzekerden kiezen óf voor een goedkope polis, óf voor vrije artsenkeuze. Dat meldt de vergelijkingssite hoyhoy.nl.

Jongeren gaan daarbij hoofdzakelijk voor de budgetpolis en met name 50-plussers hebben een voorkeur voor de restitutiepolis. Het aantal afgesloten budgetverzekeringen bij de vergelijkingssite hoyhoy.nl heeft een vlucht genomen: 28 procent dit jaar tegen 3,5 procent vorig jaar. Met 46,5 procent kiest bijna de helft van Nederland voor een restitutiepolis met vrije artsenkeuze.

Erik Hordijk, directeur van hoyhoy.nl: 'Vorig jaar zagen we al dat meer dan de helft van de overstappers dit de laatste twee weken van het jaar doen, maar nu is het nog extremer. Ik vind het een goede zaak dat Nederland eindelijk massaal switcht. Er valt veel te besparen. Het is geen wonder dat er veel voor de budgetverzekering wordt gekozen. Het is immers het goedkoopste product waarbij men accepteert dat er door zorgverzekeraars voor geplande zorg selectief wordt ingekocht. En als je je daarvan bewust bent en weet wat de consequenties zijn, dan ben je dus goed verzekerd tegen een lagere premie. De vergoeding van de basisverzekering is tenslotte bij elke verzekeraar hetzelfde. De tweedeling die is ontstaan tussen deze voordelige optie en de duurdere vrije zorgkeuze is opvallend; jongeren willen voordeel, 50-plussers willen zekerheid.'

© Nationale Zorggids

Ook overstappen? U heeft nog 1 dag de tijd!