Normal_kind_stoel_klas_jong3456

Het Landelijk Platform Onderwijs en Jeugdzorg organiseert op 1 juni 2015 het congres 'Onderwijs  en Jeugdhulp verbonden!?' Tijdens het congres wordt er gekeken of onderwijs, speciaal onderwijs en jeugdzorg in staat zijn om gezamenlijk oplossingen te ontwikkelen voor jongeren met verschillende ondersteuningsvragen. Dit meldt het Landelijk Expertisecentrum Speciaal Onderwijs (LECSO). 

De gezamenlijke aanpak staat centraal op het landelijke congres. Veel van de jongeren met een ondersteuningsvraag hebben namelijk behoefte aan een onderwijs-zorgarrangement met een gecombineerde aanpak van onderwijs en jeugdhulp. Op het congres zullen ruim 60 opmerkelijke voorbeelden, inspirerende initiatieven en vindingrijke oplossingen gepresenteerd worden waarbij onderwijs, speciaal onderwijs en jeugdzorg samen hebben gewerkt. Het doel van de bijeenkomst is ontwikkelde kennis en ervaring met elkaar te delen met het oog op een passende oplossing voor ieder kind.
 
Het Landelijk Platform Onderwijs en Jeugdzorg organiseert het congres samen met de Alliantie Onderwijs en Jeugdzorg en uitgeverij Instondo. De organisaties vertegenwoordigen samen 31 aangesloten landelijke branche- en professionele koepelorganisaties. Het congres wordt gehouden in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Geïnteresseerden die zich willen aanmelden voor deelname, klik hier. Tot maart 2015 geldt vroegboekkorting.
 
© Nationale Zorggids