Normal_woningbouw_woning_huizen

Koninklijke Kentalis en zorgaanbieder Talant van Zorggroep Alliade hebben afspraken gemaakt over samenwerking om de zorg voor dove kinderen met een verstandelijke beperking te verbeteren. De samenwerking moet er toe leiden dat de specifieke zorg voor deze doelgroep ook doorgaat wanneer de kinderen volwassen worden. Beide organisaties ondertekenen vandaag een intentieverklaring, zo meldt de Koninklijke Kentalis. 

Kentalis en Talant gaan zich voortaan samen inspannen om een geschikte woonplek te bieden aan dove verstandelijk beperkte kinderen en jongeren die ‘uitbehandeld’ zijn bij Kentalis en een vervolgplek nodig hebben om als volwassene te gaan wonen. Door de combinatie aan beperkingen die deze kinderen en jongeren hebben, is het vinden van een geschikte woonplek niet altijd eenvoudig. Talant biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking, onder meer bij het vinden van werk, dagbesteding en een woning.

Ouders van kinderen en jongeren die nu bij Kentalis in Vries wonen en behandeld worden, hebben een grote rol gespeeld bij de keuze voor Talant als zorgaanbieder voor de vervolgzorg aan hun kind. Zo hebben zij een enquête ingevuld, waardoor Kentalis een duidelijk beeld kreeg van waar vervolgzorg aan moet voldoen. Ook hebben ouders verschillende zorgorganisaties bezocht, waarna zij Talant als voorkeursaanbieder noemden. Talant gaat aan de slag om de jongeren straks te kunnen ontvangen. Om dit in goede banen te leiden, wordt er onder meer een projectteam aangesteld, waaraan ook ouders zullen deelnemen. Bovendien wordt een klankbordgroep samengesteld van ouders en medewerkers om het projectteam te ondersteunen en van feedback te voorzien.

© Nationale Zorggids