Normal_kind_bedenkelijk_zorgen__screenshot_

(Novum) - 33 duizend Nederlandse kinderen die in opvangcentra leven omdat ze mishandeld, misbruikt of verwaarloosd zijn, staan vanaf donderdag een week lang in de aandacht. Bekende Nederlanders zoals Johnny de Mol en Dinand Woesthoff overhandigen namens De Stichting Het Vergeten Kind wensvlaggen aan staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid (PvdA) in Den Haag.

Net als vorig jaar konden basisschoolleerlingen een vlag insturen, die staat voor de wens om de situatie van de 'vergeten' kinderen te verbeteren. De organisatie hoopt dat minimaal voor ieder van de 33 duizend vergeten kinderen een wensvlaggetje wordt ingestuurd. Vorig jaar kwam de stichting, voorheen de Guusje Nederhorst Foundation, tot 38 duizend vlaggetjes.

Ook biedt Het Vergeten Kind de staatssecretaris een wensenlijst aan met vijf concrete verbeterpunten voor de opvang van kinderen.

De rest van de week vinden op verschillende plekken in Nederland allerlei activiteiten plaats. Dinsdag zal koningin Máxima in Goirle aanwezig zijn bij de uitreiking van de Kind Centraal Award.