Normal_homo_koppel_gay

De Erkenningscommissie Interventies van het Nederlands Jeugdinstituut heeft Gay-Straight Alliances (GSA's) erkend als interventie die goed te gebruiken is om het schoolklimaat in het voortgezet onderwijs veiliger te maken voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgenders (LHBT). Dit meldt het Nederlands Jeugdinstituut.

De GSA's zetten seksuele diversiteit op de agenda door 'allianties' op te zetten waaraan zowel leerlingen als docenten deelnemen. Hierin wordt samengewerkt aan het organiseren of verzorgen van voorlichtingen over seksuele diversiteit. Deelname aan een Gay-Straight Alliance staat open voor zowel LHBT'ers als niet-LHBT'ers en is erop gericht om ondersteuning te bieden aan LHBT-leerlingen in het voortgezet onderwijs.

Op de website van de Gay-Straight Alliance worden gratis actiepakketten aangeboden. Leerlingen kunnen deze pakketten, die onder meer bestaan uit handleidingen en campagnemateriaal, bestellen wanneer ze een alliantie op willen richten. De GSA-interventie is erkend door het Nederlands Jeugdinstituut, hetgeen betekent dat de interventie door het NJI geschikt is bevonden om de gestelde doelen te bereiken.

© Nationale Zorggids