Normal_knuffel_beer_mishandeling_kind_verdriet

(Novum) - Er moet meer op dieren worden gelet als het gaat om geweld in huiselijke kring. Dat schrijft staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Martin van Rijn (PvdA) maandag aan de Tweede Kamer.

"Geweld in huiselijke kring gaat vaak samen met de mishandeling van (huis)dieren. De aanwezigheid van mishandelde dieren is soms een signaal van geweld tussen gezinsleden en, andersom, geweld in huiselijke kring kan ook betekenen dat er huisdieren worden mishandeld", erkent de bewindsman.

Het is belangrijk om de bewustwording en de deskundigheid over de relatie tussen geweld in huiselijke kring en dierenmishandeling verder te vergroten, vindt hij. Hij gaat de betrokken beroepsgroepen er op verschillende manieren op wijzen.

Verder laat Van Rijn uitzoeken hoe het zit met de huisdieren van mensen die hun toevlucht zoeken tot een opvang. Steeds meer instellingen raken ervan overtuigd dat er wel degelijk behoefte bestaat aan opvangmogelijkheden voor huisdieren, merkte de staatssecretaris.