Normal_normal_kinderopvang_jongen_verf_handen_met_verf

Van 12 tot en met 18 april is het weer de Week van het Jonge Kind. De themaweek gaat officieel van start met een congres op 10 april in Panama in Amsterdam. De Week heeft dit jaar als thema 'Spelen is meer dan spelen'. Kinderopvangorganisaties, voorscholen, pedagogen en trainingsbureaus worden opgeroepen om bijzondere activiteiten te organiseren. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

In 2013 werd de eerste Week van het Jonge Kind georganiseerd naar het voorbeeld van the Week of the Young Child in Amerika. De jaarlijkse terugkerende themaweek vraagt aandacht voor het belang van kinderopvang en opvoeding voor jonge kinderen.
 
Organisaties die een activiteit organiseren, kunnen zich aanmelden op de website van de Week van het Jonge Kind. Door bijvoorbeeld rondleidingen of een open huis te organiseren kunnen opvanglocaties aan ouders, buurtgenoten en politici laten zien wat er zoal gebeurt op een kinderdagverblijf, voorschool of trainingsbureau.
 
Op het openingscongres in Amsterdam zullen onder meer hoogleraar Kinderopvang Ruben Fukkink, PO Raad-voorzitter Rinda den Besten en Gjalt Jellesma van BOinK als sprekers optreden. Aanmelden voor het congres kan nog tot en met vrijdag 3 april via het aanmeldformulier op kinderopvang.nl. De toegang is gratis.
 
© Nationale Zorggids